TRX - TRX RIP - Labor Gym Egészségcentrum Nyíregyháza

TRX

A TRX a haditengerészet által kifejlesztett fitnesz eszköz, ami világszerte innovatív vonalat képvisel az edzőtermek világában. Mára ez az eszköz a funkcionális edzések alap pillérévé vált. Ahhoz, hogy megértsük miért, előbb tisztáznunk kell a funkcionális edzés fogalmát.

A modern kutatások során kiderült, hogy testünk különböző, akár a legtávolabb álló pontjai sokkal jobban összefüggenek, mint azt mi gondolnánk. Ebből adódóan igen sok ortopédiai elváltozás oka a test nem megfelelő izomegyensúlya. Például igen gyakori, hogy a nyakfájás oka a hátsó izomlánc gyengeségéből adódik, hiszen nagyon nagy hangsúlyt fektetünk az elülső izomlánc (mellizom, hasizom, elülső vállizom, stb.)

fejlesztésére, ami folyamatos nyúlásra kényszeríti a gyengébb hátizmokat. Ez csak egyetlen példa a sok helytelenül végzett izomfejlesztési módszerre.

El is érkeztünk a funkcionális edzés lényegéhez. Itt nem izoláltan végezzük az izomfejlesztést, lásd lábnap, hátnap és sorolhatnám. Itt globálisan fejlesztjük a testet, tehát egyszerre több izomcsoportot mozgatunk, ami természetesen elősegíti olyan izmaink fejlesztését is, amiket egyébként háttérbe szorítanánk.

Emellett a funkcionális edzések gyakorlatainak a természetes mozgások adják az alapját, olyan mozgások, melyek a mindennapi életben is megállják a helyüket, mint például az emelések, guggolások.

Ez a globális edzésszemlélet a TRX edzések alapjait képezi. A végtelen számú és a végtelenségig nehezíthető gyakorlat variációk lehetővé teszik azt, hogy a TRX edzést alkalmazó vendégek közül a kezdőktől, a haladókon át a profikig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb foglalkozást.

Bármi legyen is a célod, a motoros képességek mindegyike fejleszthető ezzel az eszközzel, legyen szó az erőről, gyorsaságról vagy állóképességről és ezek kevert formáiról úgy, hogy a koordinációs képességek is fejlődnek.

TRX RIP

A RIP szintén egy funkcionális edzéseszköz. Érdekessége abból adódik, hogy aszimmetrikus terhelést ad az edzések során, ami sokkal hatékonyabban fejleszti a core izmokat. Az eszközzel hatékonyan és gyorsan érhetőek el a metabolikus eredmények, emellett igen változatos mozgásanyag állítható össze, hisz az eszköz sem mindennapi.

Egyaránt végezhető vele statikus és dinamikus gyakorlat is. Mind izoláltan, mind összehangolva is külön-külön fejleszthetőek a különböző izomcsoportok. Kiemelten ajánlott az élsportolók részére, hiszen megannyi sportág specifikus mozgásforma utánozható.

Kiemelten ajánlott a küzdő sportok, a kajak kenu és a labda játékok szerelmeseinek!

Próbáld ki és éld át a gyors fejlődés érzését!