KETTLEBELL - Labor Gym Egészségcentrum Nyíregyháza

Kettlebell eredete

Mivel eredetileg az orosz piacokon a takarmányt régi orosz súlymértékben (1 pud= 16 kg) mérték, az erre szolgáló vassúlyokat tekinthetjük a gömbsúlyzó ősének. A ma használatos eszközök is a hagyományos 1 pudos súly többszörösei vagy töredékei. A legelterjedtebbek a 8 kg, 12 kg, 16 kg, 20 kg, 24 kg, 28 kg, 32 kg és 40 kg-os gömbsúlyzók. Először a szovjet hadseregben az erőfejlesztés egyik leghatékonyabb ezközeként kezdett elterjedni.

Az orosz hadseregben és belügyi alakulatokban (Szpecnaz) a 24 kg-os (másfél pudos) gömbsúlyzót használják. Ahogy egyre nagyobb hangsúlyt kapott a funkcionális edzések során, úgy járta be az egész világot. Bizonyára valamilyen formában találkoztál már ezzel a gömbsúlyzóval. Lehetett az egy plakát vagy egy reklámfilm, de akár a kevés szerencsés emberek egyike is lehetsz, aki már beletekintést kaphatott a kettlebell edzések világába. Szerelemre vágysz?

Ezen funkcionális eszköz megjelenése óta több ezer ember lett a gömbsúlyzó áldozata. Többek között jó magam is, hiszen az egyetemi éveim alatt lettem a kettlebell edzések szerelmese. Igyekeztem gyarapítani, csiszolni, finomítani technikáim és tudásom, hogy az edzéseimen eltöltött idő alatt, képes legyek elvezetni TÉGED a fejlődés útjára.

Ne tévesszen meg a látszat! Amilyen egyszerűnek, és kivitelezhetőnek tűnnek a vele végzett gyakorlatok, olyan hatalmas meglepetést fog okozni már egy egyszerű feladat elvégzése is. Hatalmas mentális összpontosítást, nagy erőkifejtést, koordinációt, vesz igénybe már csak az egyszerűnek látszó helyes tartás is. A gerinc körüli mélyizmok, a mély hátizmok, a has és csípő izmaid megerősítésével erőd legjavát tudom kihozni majd belőled. Látogass el hozzánk, ragadj vasat és próbáld ki magad! Légy tagja csapatunknak, légy része a változásnak!

06 30 548 15 70

labornyiregyhaza@gmail.com